Yoga

Yoga is een eeuwenoude levensfilosofie uit het oosten. De taal die in die tijd gebruikt werd is Sanskriet. De yogahoudingen (Asana’s) die wij kennen zijn een van de 8 elementen van deze levensfilosofie, die onder andere bestaat uit meditatie en zelfonderzoek. Het doel is lichter leven, met meer controle over gedachtestromen en leven vanuit je natuurlijke Zelf, de persoon die jij van nature bent, zonder hoe je gevormd bent door je achtergrond of omgeving.

In het westen zijn vooral de Asana’s (houdingen) populair en zijn allerlei yoga variaties om het aantrekkelijk te maken voor onze westerse cultuur en manier van leven. De overige zeven elementen komen wat minder aan bod maar krijgen ook steeds meer populariteit, zoals meditatie, zelfreflectie, leven vanuit geweldloosheid, enzovoort. 

Wil je meer weten over de Yoga filosofie en stromingen?  Vul het contactformulieren stel je vragen.

 
 
 

Hatha Yoga

De yogavorm bij KeepinTouch! is gebaseerd op de Klassieke Hatha Yoga.  Hier en daar voegen we een kleine flow toe aan de houdingen. Bij Hatha Yoga ontwikkel je kracht, stabiliteit en flexibiliteit.  Door Hatha Yoga leer je je lichaam beter kennen. Hoe beter je je lichaam kent, hoe beter je ook de subtiele signalen als spanning in je lichaam opmerkt. Je leert  verschillende ademtechnieken (Pranayama) die je ook in het dagelijks leven kunt inzetten om kalmte in je hoofd te creëren of om je beter te leren concentreren.

 
 
 
Yoga Nidra 

Op aanvraag is er een extra les voor Yoga Nidra, de meest passieve vorm van Yoga. Yoga Nidra is de meest diepe ontspanning voor lichaam en geest  en wordt dan ook ‘De slaap van de Yogi’s’ genoemd.

Tijdens de Yoga Nidra lig je in een comfortabele houding, lekker warm onder een deken. Eerst wordt de ontspanning opgezocht en de rust in je hoofd. Vanuit daar zoeken we de diepere ontspanning, zonder dat je daadwerkelijk in slaap valt.

Deel voor deel laat je spanning in je lijf los, en vind je rust en kalmte in het hier en nu. Een half uur Yoga Nidra kan hetzelfde effect hebben als vier uur diepe slaap. Wil je een Yoga Nidrales volgen? Laat het ons weten!

Yin Yoga

Elke vrijdagmiddag is er een Yin Yogales. Yin yoga is een mooie aanvulling op de klassieke Hatha Yoga. Yin Yoga is een zachte vorm van yoga met voornamelijk zittende en liggende houdingen die langer aangehouden worden. Doordat de spieren  zoveel mogelijk ontspannen wordt vooral het bindweefsel aangesproken.

Waar bij Hatha Yoga de nadruk lligt op krach, ligt bij Yin Yiga de nadruk op zachtheid, verstilling en naar binnen keren. De houdingen worden ook langer aangehouden om te ervaren wat er gebeurd in lichaam en geest. 

Bindweefsel wordt gestrekt, voedingsstoffen en vocht worden beter opgenomen en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Bij Yin Yoga ervaar je dat er meer ruimte en flexibiliteit ontstaat in lichaam en geest. Ervaar het zelf!

YOGA
× Whatsapp